top of page

עיצוב ושדרוג דירת קבלן איך תעשו את זה נכון? מהם שינויי דיירים? ולמה להתכונן...


הבנייה הרוויה, במיוחד בישראל של דירות הקבלן זהה ומועתקת מפרויקט לפרויקט ללא התחשבות במי שעומד להתגורר בה. ברב דירות הקבלן, הדומות זו לזו אין חשיבה על עיצוב הפנים אלא רק על פונקציות ולכן עיצוב ותכנון המותאם עבורכם הם אלו שיעשו את ההבדל ובסופו של דבר ישפיעו על נראות הבית שלכם והאווירה שבו.

התכנון המוקדם טרם בניית הדירה הוא יתרון עבורכם כך תוכלו לעצב, להתאים ולייחד את הדירה עבורכם, במיוחד בשלב הרכישה על הנייר, שבה תוכלו להחליט איזה קירות ייבנו ואלו לא. תוכלו לעשות שינויים מהותיים במטבח ובחדרי הרחצה והחדרים.

החלל הריק, מוכן לכל סגנון שרק תבחרו.

רכשתם דירת קבלן חדשה? בשעה טובה ומוצלחת! מה זה כל המסמכים שחתמתם?

פתחו לכם תיק דייר עם מפרט ספקים וחומרים למי פונים? מה כל ספק נותן? אפילו מאפשרים לכם פגישה עם מתאמת שינויים… אבל רגע אחד, אתם יודעים מה תרצו לשנות מבלי שאתם יודעים מה האפשרויות? המתאמת קובעת לכם 2 פגישות: הראשונה - בה תכירו את הפרויקט תקבלו את תוכניות החשמל, האדריכלות והאינסטלציה ורשימת הספקים, איתם תצטרכו להיפגש.

וכבר בפגישה השניה - תצטרכו להגיע עם השינויים, שהחלטתם לעשות. האם שתי הפגישות מספיקות לכם כדי להתאים את הבית לצרכים שלכם?

הנטייה של הקבלן היא תמיד להלחיץ אפילו שהבנייה עוד לא החלה בכלל.



חשבתם מה התקציב שתרצו להשקיע בדירה הזו?

התקציב הוא המרכיב אולי החשוב ביותר, שיכתיב את התנהלות הפרויקט. חשוב לתכנן איך להשקיע את הכסף שהוקצב לצורך עיצוב הפנים, כדי שבסופו של תהליך העיצוב תוכלו להנות מהתוצאה לאורך שנים, ולא תחושו החמצה או אכזבה.

כי עם ייעוץ והכוונה נכונה תוכלו ליצור בית פרקטי ולעצבו כראות עינכם כך שיהפוך להיות ייחודי ומאפיין רק אתכם וכמובן לא סטנדרטי.

מתלבטים איזה סוג ליויי תרצו ממעצבת הפנים? המעצבת תציע לכם מספר אפשרויות לאופי העבודה מולה: האם תסייע לכם בייעוץ, בשלב התכניות? או בליווי הרכש או בכל הפרוייקט הכולל בקרה בזמן הבניה עד הלבשת הבית בריהוט ואביזרים?

אתם תגדירו מה הצורך - כי לא כולם חייבים עיצוב פנים מלא הכולל ליווי עד הכניסה, ישנה אפשרות לפגישת יעוץ וליווי בימי רכישה מה שיכול לתת לכם ביטחון בבחירות. זה המינימום המתבקש אחרי מה שכבר השקעתם בשביל להגיע לתוצאה הטובה עבורכם.

מה זה שדרוג קל לדירת קבלן? שינויי דיירים

שינויי דיירים לא מחייבים שבירת קירות, הם בעצם כל מה שלא קיים בתכניות הקבלן המקוריות והייתם רוצים להוסיף או לשנות. כמו למשל שדרוג המטבח- מה שמצריך שינויים בחשמל בהוספה של נקודות ולעיתים גם באינסטלציה או הוספת שקעים בדירה. אם רוצים להחליף אמבטיה למקלחון או אם רוצים לעלות עם האריחים באמבטיה עד גובה תקרה במקום עד גובה הדלת.

כל שינוי והוספה מתומחר במחירון שינויי דיירים של הקבלן ונקרא "מחירון דקל" לכן כדאי מראש להחליט מה מהותי לשנות, לשדרג ולבדוק את העלויות שלו כי יש דברים שמומלץ לעשות מראש ומה שווה לעשות אחרי קבלת מפתח?

ומה בעצם לשנות או לעצב מחדש?

השינויים הם בעצם ברמת התכניות – רוצים להגדיל את המקלחת או לשנות את המטבח? לעיתים שינוי כרוך בשינויי תכנון ויש לזה השפעות על אלמנטים נוספים, כי אם הזזתם קיר שמתוכו יוצאת צנרת למיזוג או לספרינקלרים, יש צורך בהתייעצות עם היועצים של התחום. כמו גם שינוי של סינר הנמכה בגבס.

שינוי תכנון המטבח ואפילו בחירת חומרים אחרים ממה שהקבלן מאפשר הוא בעצם שינוי הסטנדרט ואז הזיכוי מול הקבלן הוא לרב בכסף מול תכנון מטבח חדש.

זמן תכנון – זה הזמן המוקצב שהקבלן המבצע מאפשר להגשת השינויים.

לרב הקבלן המבצע מבקש לזרז את כל התהליכים מול הספקים השונים וכך שתוך זמן קצר יש צורך להיפגש, לקבל את כל ההחלטות לדירה כולל הגשת התוכניות ובחירת החומרים. זמן קצר שלא בהכרח מספיק כדי להבין מה האפשרויות שלכם, מה כל ספק נותן? מול מה להשוות? תוך לחץ של זמן ולמי שלא בקי בעולם הזה יכול בהחלט להתבלבל ולקחת החלטות גורליות רק כדי לעמוד בזמנים. ולכן אחת הסיבות שמומלץ לכם לקחת ייעוץ של מעצבת פנים יכולה להיות אפילו רק בנקודות הקריטיות שתעזור לכם לפתור את ההתלבטויות בבחירות.

תכנון מובנה שלב אחר שלב עם מעצבת פנים

בתכנון ועיצוב דירת קבלן כשהיא ב"שלב הנייר" אוכל לתת אלטרנטיביות תכנוניות ולפתוח לכם את הראש לכיוונים שונים.

אכוון אתכם למציאת פתרונות מדויקים לצרכים והסגנון שלכם. נגדיר מראש ונתאם ציפיות, נבדוק במה כרוך כל שינוי, אם יהיה צורך אמחיש באמצעות הדמיה עוד בטרם בניית הבית כך שתוכלו לטייל ולהרגיש איך יראה. כך שתקבלו את התוצאה הטובה ביותר עבורכם.

בשלב התכניות – תכנון אדריכלות ראשוני בחלוקת הדירה מחדש במידה ויש שינויי קירות, שינויי חשמל, אינסטלציה, תכנית ריהוט, תאורה ,מיזוג,ספרינקלרים, וכל מה שמתבקש כדי להגיש במועד תוך זמן מוגדר לקבלן לאישור (מול שינויי דיירים).

ואז מגיע שלב רכישת החומרים בהתבסס על תכנון החדרים החדש וגודלם – כולל בחירת חומרי הגלם על פי הספקים בתיק דייר – ריצופים, חיפויים, ברזים, כיורים, סניטריה, דלתות וכל מה שמתבקש לצורך התכנון.

פגישות בחברת המטבחים לבחירת סגנון המטבח בהתאם לסגנון והעמדה שתוכנן.

בהמשך בחירת הרהיטים שילוו אתכם לאורך זמן ופריטי עיצוב בעלי אמירה ייחודית משלכם.

אז איך תבחרו מאיזה ספק לרכוש?

אחד היתרונות בעבודה עם מעצבת פנים הוא בבחירת הספקים. המעצבת מנוסה בעולם הזה ומכירה את הספקים ומה טיבם ותבחן עבורכם את הספק עם המפרט, המחיר והשרות הטוב ביותר. במידה וסטנדרט הקבלן נמוך, תמצא אלטרנטיבות לא יקרות לשדרוג ותמליץ גם במה להתמקד ובאיזה מקומות להתפשר בבחירה כמובן במידה ויש אילוצי תקציב.

גם בבחירת חברת מטבחים – המעצבת תיבחן מה החומרים שאיתם הם עובדים, צורת העבודה ,מהי מידת האחריות מצידם? יש חשיבות לבחירת סוגי החומרים, פלטות העץ, הפורמייקות סוגי משטחי השיש ומי המעבד? עבודת הספקים משמעותית לא פחות מעבודת הביצוע בעיצוב הדירה, לכן מומלץ לבחור בחומרים עמידים ואיכותיים שיהיו נכונים עבורכם ולא שתהפכו להשתעבד עבורם בתחזוקה.

שלב הבקרה

זהו שלב לא פחות חשוב אם לא אחד החשובים דווקא בדירות הקבלן זה לוודא שכל התכניות, הסימונים על הקירות של החשמל, אכן בוצעו בדיוק לפי התכניות. שיש סנכרון בין על המערכות וכל ספק ביצע את ההכנות הדרושות: מיזוג,סניטריה,חשמל וכו? המעצבת תצטרך להגיע בנקודות קריטיות כדי לוודא שאכן בוצע ולהיות בקשר עם מנהל הפרויקט לאורך כל התהליך.

ולקראת הכניסה לדירה מומלץ להזמין בדק בית לוודא שכל המערכות אכן עובדות והשינויים שבוצעו תקינים.

לסיכום: אלו הנקודות המרכזיות בהן תצטרכו לתת את הדעת בעת רכישת דירת קבלן וכיצד להתמודד מולם. שאלות רבות יכולות לעלות גם במהלך הבנייה והתשובות שתתנו ישפיעו על איך תיראה הדירה בסוף התהליך ומה ההשלכות של זה. פנייה למעצבת פנים בתחילת התהליך תחסוך לכם הרבה התלבטויות, זמן יקר ומבטיחה תכנון יעיל ואת התוצאה שרציתם. לכן תתנו את הדעת לכך כבר בתחילת התהליך.

#תכנון_דירת_קבלן, #יעוץ_ממעצבת, #רכישת_דירת_קבלן, #בחירות_ריהוט,#בחירת_ריהוט_לבית, #מעצבתפנים, #תכניותדירה ,#שינויידיירים ,#קרמיקהלבית ,#אדריכלות, #מפרטשינויים


פוסטים נוספים

פוסטים אחרונים

ארכיון

תגיות

אין עדיין תגים.

עקבו אחרי

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page