נעשה סדר: מהם סוגי המשטחים הקיימים למטבח? ומה הכי יתאים לכם ?

ישנם סוגים רבים של משטחים למטבח עם תכונות, מאפיינים ומראה שונים ולכן כשמחליטים לבחור את סוג המשטח למטבח כדאי שקלל מספר גורמים.יש לקחת בחשבון את הצרכים שלכם, הטעם האישי ואת התקציב.

מעבר למראה, שהוא ללא ספק אחד הגורמים המשמעותיים ביותר, קחו בחשבון גם את נושאי העמידות, ניקיון וכמובן המחיר. אז מה בוחרים? גרניט, קוריאן, פורצלן, נאוליט או אולי אבן קיסר?

מהם המשטחים השונים כיום? במה הם שונים אחד מהשני?

יתרונות וחסרונות:






🔘אבן קיסר

אבן קיסר מיוצרת מגבישי קוורץ בתהליך חדשני, ובעצם היא לא אבן שיש טבעית.

היתרון, שקיים מגוון רחב של דוגמאות מבחינת הטקסטורות והן מבחינת הצבעים ואפשר למצוא כיורים תואמים למשטח. המשטחים הללו קלים לניקוי ומחירם נוח.

לעומת זאת, אבן קיסר אינה עמידה בטמפרטורות גבוהות ולכן אסור להניח על משטח האבן סירים ומחבתות שרק עכשיו ירדו מהכיריים, מאחר ואלה ישאירו סימנים שלא ניתן להוריד.



🔘שיש גרניט

שיש גרניט הוא שיש הנחצב מבטן האדמה ועובר עיבוד וליטוש כדי להקנות לו את המראה הייחודי והמבריק.

אחד הדברים המייחדים שיש גרניט היא העובדה שמאחר והשיש נוצר בדרך הטבע, כל משטח שונה מהשני – אפילו אם נחצבו באותו מקום. לכל משטח מרקם וגוונים יחודיים לו ואין דומה לו.

יש לו נראות דומיננטית, טבעית ויוקרתית ועמידות בפני טמפרטורות גבוהות. תוכלו להניח עליו סירים חמים ללא חשש. עוד יתרון, שתמיד ניתן ללטשו שוב ולתת לו מראה חדש. רק זכרו שמחירו יקר.



🔘פורצלן

חומר חדש ומרענן מהשנים האחרונות, יש לו מראה מיוחד ושימושיות רבה ואפשר למצוא אותו במגוון דגמים ומרקמים. אחד המשטחים הכי חזקים ועמידים לחום, עמיד גם בפני שריטות ושחיקה.

הוא קל לניקוי ועמיד בפני כל חומרי הניקיון.

קחו בחשבון מחירו היקר במיוחד כשמדובר במשטחים גדולים.

🔘דקטון

משטח סינטטי, המיוצר בספרד על ידי חברת קוסנטינוי. זהו אחד המשטחים החזקים בשוק ושומר על הגוון שלו שנים רבות גם בחשיפה לשמש. המראה שלו נק והוא מגיע במגוון גימורים ובארבעה עוביים שונים.

הוא עמיד בחום ,עמיד לשריטות ואינו סופח כתמים! ולא נוצרות בו נקבוביות הסופחות הצטברויות של לכלוך.







🔘משטח הנאוליט -



משטח שמורכב מחומרים טבעיים אך שלא כמו שיש הגרניט, משטחי הנאוליט הם מעשה ידי אדם.

אחד החומרים העמידים שקיימים כיום בשוק, חסינים בפני שריטות וכלים בטמפרטורה גבוהה.

🔘קוריאן

הקוריאן (corian) מיוצר על ידי חברת Dupont העולמית.

חומר סינטטי המורכב מפולימר אקרילי בשילוב עם אלומיניום הידרוקסיד. משטחי הקוריאן נוחים מאוד לעיצוב, ניתן לעצב בתוך המשטח עצמו מתקן לסבון built in, אזורי שירות ואפילו כיור. כך שכולו יהיה מקשה אחת ללא חיבורים וסימנים הנראים לעין.

אבל חשוב לדעת שזהו המשטח הכי עדין מבין המשטחים: לא ניתן להניח עליו סירים וכתמים מיד נתפסים - אבל פעם בכמה שנים ניתן לשייפו ולחדשו. בנוסף, זול הוא לא ומוגבל בצבעים.




🔘משטחי סילסטון

סיליסטון מיוצר בספרד על ידי חברת קוסנטינו ועשוי מ94% קוורץ. קיימים למעלה מ-50 דגמים שונים של צבעים ומרקמים. לסיליסטון יש אטימות גבוהה לתבלינים, למזון ולכל מה שמסתובב על המשטח. הוא חומר חזק שמתאפיין גם בעמידות גבוהה בפני מכות. אך אינו עמיד לסירים רותחים. מחירו יקר - יחסית למשטחי קוורץ או פורצלן אחרים בשוק.

לסיכום, קיימים מגוון רחב של משטחים בעיצובים שונים, חשוב לבדוק עם עצמכם מלבד הסגנון ועיצוב מהם הצרכים שלכם במטבח כמה הוא מטבח פעיל ולבחור את המשטח הנכון עבורכם.

פוסטים נוספים
פוסטים אחרונים